Financiële planning

Nalatenschapsplanning

Als je overlijdt, wil je dat je nabestaanden goed verzorgd achterblijven. Wij laten je zien hoe de financiële situatie voor jouw nabestaanden eruit ziet. En als dat nodig is adviseren wij om bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Wij geven je de specificaties die horen bij het product dat je nodig hebt. Maar daarmee zal je dan wel via een verzekeringstussenpersoon naar het best passende product gaan zoeken. Of desgewenst zelf via internet.

Daarnaast is er natuurlijk de erfbelasting. Jouw erfgenamen moeten belasting betalen over de erfenis die ze krijgen. De hoogte van de erfbelasting is afhankelijk van jouw testament en eventuele huwelijksvoorwaarden. Wij kunnen adviseren over de aanpassing van de huwelijksvoorwaarden en de testamenten om de belastingheffing bij overlijden zoveel mogelijk te beperken. En indien gewenst adviseren wij ook over de geleidelijke overdracht van het vermogen tijdens je leven.

Voor ondernemers is er de zeer aantrekkelijke bedrijfsopvolgingsfaciliteit. Als je daar gebruik van kunt maken kun je afhankelijk van de waarde van de onderneming tot tienduizenden euro’s of zelfs tonnen belasting besparen.

Lees hier meer over –>> Nalatenschapsplanning.