Veel voorkomende vraagstukken

De juridische jas van een onderneming moet goed (blijven) passen. Niet alleen fiscale aspecten krijgen daarbij de aandacht, maar ook de juridische, zoals (beperking van) aansprakelijkheid. Wij helpen jou bij het aanmeten en (tijdig) aanpassen daarvan.

Bedrijfsopvolging (binnen de familie) is een traject dat zorgvuldig en tijdig ingezet moet worden. De toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) speelt daarbij een belangrijke rol. Daarmee zijn grote financiële en fiscale belangen gemoeid. Wij helpen jou bij de opzet en (fiscaal-)juridische uitwerking van deze complexe materie.

Estate planning is meer dan een testamentadvies. Maar dat is vaak wel de basis voor de estate planning. We helpen jouw klanten graag daarbij. Maar ook de uitwerking, samen met de notaris, is bij ons tot het einde aan toe in goede handen. Wij beschikken over aangifteprogrammatuur waarmee wij digitaal de aangifte schenk- en erfbelasting kunnen verzorgen.

Het kan lastig zijn om in je eentje te moeten reageren op de uitkomsten van een boekenonderzoek door de Belastingdienst. Dan is het goed om te weten, dat wij samen met jou tegengas kunnen geven.

Als jouw cliënt in een discussie met de belastingdienst is beland, is het van belang dat je alle relevante wetgeving en actuele jurisprudentie paraat hebt om hem goed van dienst te kunnen zijn. Bij Marbel Advies blijven we op de hoogte van alle fiscaal-juridische ontwikkelingen. Wij beschikken daarvoor over gerenommeerde fiscale platforms en hebben veel ervaring in het bijstaan in bezwaar- en beroepsprocedures.

fiscalisten

Fiscale begeleiding
voor jouw kantoor

Iedere ondernemer loopt in zijn carrière tegen fiscale vraagstukken aan. Jouw kantoor is dan vaak het eerste aanspreekpunt. Veel vragen kun je zelf uitstekend beantwoorden of daarover zelf adviseren. Maar soms is het prettig om even af te stemmen met een fiscalist. Of het fiscale vraagstuk is zo ingewikkeld dat er een specialist aan te pas moet komen.

In die situatie zijn de fiscalisten van Marbel Advies in hun element. Wij komen graag bij jou of jouw cliënt om de mogelijke oplossingen te bespreken en samen uit te werken. Doordat wij voor veel verschillende kantoren/MKB-ondernemers werken, kunnen wij adequaat en efficiënt adviseren.

Neem contact met ons op, om te kijken wat we voor jou kunnen doen.

Voor de alledaagse fiscale vragen is er de mogelijkheid om via Profisc een abonnement te nemen op de fiscale helpdesk.

fiscalisten

Wij delen onze kennis
met jou

Kost het jou ook zoveel tijd en moeite om bij te blijven op fiscaal gebied? Je hebt het al druk met je werk, toch vind je het ook leuk en belangrijk om bij te blijven om zo jouw klanten optimaal van advies te kunnen dienen.

Als je meedoet aan ons fiscaal vaktechnisch overleg voor accountants, dan word je een keer in de zes weken weer helemaal bijgepraat.

Je krijgt daarvoor elke keer van tevoren een syllabus toegestuurd met de te behandelen onderwerpen. Een handig en waardevol naslagwerk.

Tijdens de sessies is er ook volop gelegenheid om te sparren met vakgenoten op het gebied van accountancy en automatisering.

Deelname kost € 120 per sessie. Als je vooraf inschrijft voor 5 sessies, ontvang je € 120 korting.

Als je belangstelling hebt, meld je dan aan.

fiscalisten

Financiële vragen voor ondernemers

Als boekhouder of accountant ben jij natuurlijk het eerste aanspreekpunt als het gaat om financiële vragen van ondernemers. Jij bent immers de deskundige. Die vragen gaan vaak veel verder dan alleen over de boekhouding van het bedrijf. Ze gaan ook over de financiën van de ondernemer privé. Over zijn hypotheek. En over zijn pensioen. En zijn kapitaal- of lijfrenteverzekeringen. Of de studie van de kinderen.

Elk onderwerp heeft zo weer zijn eigen regels, die in de loop van de jaren vaak ook nog eens veelvuldig zijn gewijzigd. En een wijziging bij het ene onderwerp heeft weer gevolgen voor het andere. Want als iemand bijvoorbeeld meer geld gaat uitgeven aan een grotere hypotheek voor het nieuwe huis, dan is er minder geld voor de studie van de kinderen.

Zou het niet fijn zijn als je op een of andere manier het totaaloverzicht zou kunnen hebben? Zodat je kunt laten zien wat een wijziging op het ene onderwerp voor gevolgen heeft voor de andere onderdelen.

Wij hebben goed nieuws: dat kan! Met een integrale financiële planning.

fiscalisten

Profisc: Fiscale helpdesk abonnement voor je kantoor

Ben je accountant of heb je een administratiekantoor? Dan zal je met enige regelmaat van jouw klanten fiscale vragen krijgen. De meeste vragen los je ter plekke op. De kennis en ervaring van vele jaren in de praktijk hebben van jou ook een fiscaal adviseur gemaakt.

Maar soms is het prettig om even te kunnen checken of jouw fiscale intuïtie je niet in de steek laat. Was daar niet onlangs iets over verschenen in de fiscale vakliteratuur? Waar heb ik dat ook alweer gezien? Werkt dat onder de nieuwe fiscale wetgeving nog hetzelfde als vroeger?

Een andere keer kun je het zelf wel opzoeken, maar ontbreekt het je even aan de tijd. Er zijn immers nog meer klanten die op je willen kunnen rekenen.

Fiscalisten van Marbel