FPO022 Doe-het-zelf Financiële Planning deel 8: Estateplanning: wat als ik morgen overlijd…?

Een testament maak je niet voor het geval je 85 wordt. Een testament maak je voor het geval je morgen overlijdt. Want in dat geval hebben jouw nabestaanden behoefte aan duidelijkheid. Over wat jij eigenlijk wilt dat er gebeurt met wat jij nalaat. En wat er moet gebeuren met jouw onderneming. En nog veel meer…

De kans dat je jong overlijdt is niet zo groot. Maar als het gebeurt is het vaak een erg emotionele gebeurtenis. Het laatste wat de nabestaanden dan willen is dat ze moeten gaan gissen naar jouw wensen en ideeën. En zeker als je ondernemer bent, dan heb je nog een extra verantwoordelijkheid. Naar je klanten. Naar je personeel misschien… en hun gezinnen. Eigenlijk is het misschien wel onverantwoordelijk als je daar niet over nagedacht hebt.

In deze podcast vertelt Martijn wat je zoal in je testament kunt opnemen. Maar misschien nog wel belangrijker: wat je zou moeten vastleggen naast je testament om de ellende van je nabestaanden niet groter te maken dan het al is, mocht jij plotseling overlijden.

Het is dan misschien wel niet het meest vrolijke onderwerp, het is wel een onderwerp waar we ALLEMAAL een keer mee te maken krijgen. Sta er dus eens bij stil. Weet je wat? Begin eens met luisteren naar deze laatste aflevering van de serie Doe-het-zelf Financiële Planning.

 

Marbeladvies
Marbeladvies
FPO022 Doe-het-zelf Financiële Planning deel 8: Estateplanning: wat als ik morgen overlijd...?
Loading
/