Belangrijke onderwerpen, die aan de orde komen zijn:

Past dat nog bij de huidige situatie? Ook eventuele financiële producten, die gekoppeld zijn aan de hypotheek, zoals kapitaalverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen houden wij tegen het licht.

Welke voorzieningen zijn inmiddels getroffen. Is dat voldoende? Is het verstandig om nog meer te doen in de vorm van financiële producten? Of is het juist verstandig om afscheid te nemen van eerder afgesloten verzekeringen?

Sparen? Beleggen? Hypotheek aflossen? Wat past het beste bij jouw financiële situatie en bij jouw wensen voor de toekomst.

Als ondernemer moet je op tijd nadenken over de overdracht van je onderneming. Wil je straks overdragen aan de kinderen? Dan is de bedrijfsopvolgingsregeling fiscaal heel aantrekkelijk. Het hele traject van bedrijfsoverdracht duurt meestal minimaal vijf jaar. Zorg dus dat je op tijd begint.

Financieel Planners

Een zorgeloze toekomst

Iedereen wil graag een financieel zorgeloze toekomst. Maar zorgeloos is voor iedereen anders. De een droomt van een luxe en losbandig leven in een exotisch oord. De ander is al heel tevreden met een rustig voortkabbelen van het huidige bestaan.

Financiële planning moet ervoor zorgen dat je altijd in je leven genoeg euro’s hebt om uit te geven. In goede tijden, maar ook als je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt wordt. En wat genoeg is, dat bepaal jij.

Een financiële planning bestaat uit verschillende onderdelen.

Financieel Planners

Hoe werkt het?

Allereerst kijken we of jouw financiën aansluiten bij de leefstijl die jij nu graag zou willen. Dat zijn de inkomsten- en uitgavenplanning.

Dan gaan we kijken wat er maandelijks binnenkomt als je stopt met werken. En wie heeft bedacht dat dat je AOW-datum zou moeten zijn? Misschien wil je wel eerder stoppen. Of nog een paar jaar langer doorwerken. Dat is de pensioenplanning.

Ben je ondernemer, dan genereert jouw onderneming de euro’s die jij gaat uitgeven. Voor nu. Voor over vijf jaar. Of over twintig jaar. We berekenen welke winst je zou moeten maken om je hele leven lang genoeg euro’s te hebben voor jouw gewenste leefstijl. Eén geluk: als ondernemer zit jij aan de knoppen. Wij helpen je aan de juiste knoppen te draaien zodat de benodigde euro’s eruit gaan komen. Dat is de ondernemingsplanning.

Fiscalisten van Marbel

Financieel Planners

Welk rendement heb jij nodig voor jouw gewenste leefstijl?

Als het goed is komt er meer geld binnen dan je uitgeeft. Een deel van dat geld geef je misschien binnenkort alweer uit. Maar een deel is nodig voor als je stopt met werken. Of ver daarna. Je kunt dat geld op een spaarrekening zetten. Maar dan levert het niets op. Maar gelukkig zijn er alternatieven.

Wij gaan samen met jou bekijken welk rendement jij nodig hebt voor jouw gewenste leefstijl. Het kan zijn dat je daarvoor wat meer rendement nodig hebt dan de spaarrente van nu. Dan moet je wellicht wat meer risico lopen. Maar zeker niet meer dan strikt noodzakelijk. Want je moet er vooral niet wakker van liggen. Het juiste rendement met een zo laag mogelijk risico. Daar gaan wij naar op zoek bij de vermogensbegeleiding.

Financieel Planners

Jouw aardse bestaan is niet oneindig. En wat gebeurt er dan?

Eén ding is zeker. Jouw aardse bestaan is niet oneindig. En wat gebeurt er dan? En dan bedoelen we niet of er een hemel is of zo. Maar wat betekent dat voor jouw nabestaanden? Zij hebben dan ook genoeg euro’s nodig om vooruit te kunnen. En ze willen vooral niet teveel erfbelasting betalen.

Wij bekijken of je genoeg verzekerd hebt. Maar vooral ook niet teveel. En wij maken een plan om het vermogen uiteindelijk over te laten gaan naar de volgende generatie. Dat is de nalatenschapsplanning.

Veel voorkomende vragen

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag. Om die goed te kunnen beantwoorden moet je aan de ene kant weten hoeveel je precies nodig hebt. En aan de andere kant hoeveel je al hebt opgebouwd. Aan pensioen, maar ook aan vermogen. Wij brengen helder in beeld wanneer je kunt stoppen met werken.

Een vaste rente beschermt je tegen toekomstige rentestijgingen. Een soort verzekering dus. Maar daarvoor betaal je wel wat meer. Kies je voor de lagere rente met het risico dat hij gaat stijgen? Of kun je je toch beter verzekeren? Wij geven advies, toegespitst op jouw specifieke situatie.

Houd je elk jaar geld over? Dan kun je dat natuurlijk gebruiken voor toekomstige uitgaven. Wil je meer rendement dan een gewone spaarrekening? Dan kun je gaan beleggen. Maar dat brengt weer risico’s met zich mee. Of jij dat risico kunt en wilt lopen hangt af van verschillende factoren. Daar kunnen wij je alles over vertellen.

Wil je meer rente dan de gewone spaarrekening je geeft? Maar wil je geen risico lopen? Ook dan zijn er nog wel mogelijkheden om wat meer rendement te maken. Heel veel zal het niet zijn. Maar alle beetjes helpen. Wij geven graag advies.

Het kopen van een pand als belegging is momenteel erg in trek. De onroerendgoedmarkt stijgt al tijden. En er lijkt maar geen einde aan te komen. Toch brengt ook beleggen in onroerend goed risico’s met zich mee. Er zijn voor- en nadelen. Graag bekijken wij samen met jou of onroerend goed voor jou een passende belegging kan zijn.

Financieel Planners

Wat levert een financieel plan jou op?

Al deze verschillende onderdelen zijn nauw met elkaar verbonden. Een euro die je vandaag uitgeeft, kan je niet uitgeven over tien jaar. Verhuizen naar een groter huis nu betekent misschien dat je later een paar jaar langer moet doorwerken. De ene wens heeft een hogere prioriteit dan de andere.

Wij voegen al deze onderdelen samen in één integraal financieel plan. Zo kun je zien wat de gevolgen zijn van je keuzes. Je hoeft niet meer te vertrouwen op je onderbuikgevoel. Maar je neemt beslissingen op basis van feitelijke cijfers.

MARBEL ADVIES, een goed plan!