Financiële planning

Ondernemingsplanning

Als je in loondienst bent, dan is je inkomen vaak een gegeven. Je groeit misschien nog wel wat door, maar je hebt daar zelf niet veel invloed op. Werknemers hebben dus vaak alleen hun uitgaven als variabele, waarmee ze hun financiële toekomst zelf kunnen beïnvloeden.

Voor jou als ondernemer is dat anders. Jij kunt het financiëleplanningproces andersom doen. Als jij vertelt hoeveel je elk jaar uit wilt geven, dan kunnen wij berekenen hoeveel winst je moet maken om die uitgaven te kunnen doen.

En als je weet hoeveel winst je moet maken, dan kun je in je onderneming aan verschillende knoppen draaien om die winst ook te behalen. In de basis moet je voor meer winst je omzet verhogen of je kosten verlagen. Maar je kunt ook verder inzoomen. Je zou bijvoorbeeld kunnen bedenken welk product of welke dienst je extra aan zou kunnen gaan bieden om die hogere omzet ook te halen.

De ondernemingsplanning leidt dan vaak tot een begroting. Met een businessplan erachter. En dan wordt de kans dat de planning ook uitkomt ineens een stuk groter.

De financieel planners en fiscalisten van Marbel Advies kunnen je ook adviseren over de beste rechtsvorm voor jouw bedrijf. Zodat je niet teveel belasting betaalt. Maar ook dat je in privé niet meer risico loopt dan nodig is.