Logo Marbel Advies Oranje

Fiscalist & Financieel planner

Michiel van den Nieuwelaar

Mijn naam is Michiel van den Nieuwelaar (1972). Ik ben getrouwd met Lilian en wij hebben twee kinderen: Joep en Vera.

Al tijdens mijn studie fiscaal recht aan de Katholieke Universiteit Brabant te Tilburg ben ik als belastingadviseur gaan werken bij een regionaal advies- en accountantskantoor in de regio ‘s-Hertogenbosch. Hier werkte ik in de algemene fiscale praktijk met de nadruk op MKB en vermogende particulieren. Hier heb ik ook Martijn van Hulten leren kennen. Na bijna tien jaar ben ik overgestapt naar een kleiner kantoor in de regio Veghel-Uden. Hier heb ik naast MKB-cliënten ook agrarische cliënten geadviseerd. Vervolgens heb ik één jaar op het bureau vaktechniek van het College Belastingadviseurs gewerkt (inmiddels gefuseerd tot het RB). Hier was de belangrijkste taak om de leden van het CB zo goed mogelijk te ondersteunen in de uitoefening van hun (fiscale) vak.

In september 2008 ben ik begonnen bij Marbel Advies.

Al bij mijn eerste werkgever heb ik gemerkt dat ik het een uitdaging vind om collega’s en andere zakelijke dienstverleners te helpen en te ondersteunen op fiscaal gebied. Zorgen dat de klant fiscaal optimaal uitkomt waarbij het wel praktisch moet blijven geeft mij voldoening. Ook het fiscale vertalen naar de praktijk van accountants en boekhouders is een sterke kant van mij.

Mijn interesses binnen het fiscale liggen met name bij de inkomstenbelasting, oudedagsvoorzieningen, estate planning en schenk- en erfbelasting. Maar als adviseur in het midden- en kleinbedrijf moet je ook op de hoogte zijn van de overige regels. Daarnaast heb ik ter verbreding van mijn kennis de opleiding voor financieel planner gevolgd en ben ik aangesloten bij de FFP.

In mijn vrije tijd ben ik actief als penningmeester bij een stichting die het jeugdcarnaval organiseert in mijn woonplaats Vught en ben ik penningmeester bij de duikvereniging waar ik al vanaf mijn jeugd bij betrokken ben. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met tennis, fietsen en wandelen.