Logo Marbel Advies Oranje

Fiscalist & Financieel planner

Michiel Van Den Nieuwelaar

Mijn naam is Michiel van den Nieuwelaar (1972). Ik ben getrouwd met Lilian en wij hebben twee kinderen: Joep en Vera.

Al tijdens mijn studie fiscaal recht aan de Katholieke Universiteit Brabant te Tilburg ben ik als belastingadviseur gaan werken bij een regionaal accountantskantoor in de regio ‘s-Hertogenbosch. Hier werkte ik in de algemene fiscale praktijk met de nadruk op MKB en vermogende particulieren. Hier heb ik ook Martijn van Hulten leren kennen. Na bijna tien jaar ben ik overgestapt naar een kleiner kantoor in de regio Veghel-Uden. Hier heb ik naast MKB-cliënten ook agrarische cliënten geadviseerd. Vervolgens heb ik één jaar op het bureau vaktechniek van het College Belastingadviseurs gewerkt. Hier was de belangrijkste taak om de leden van het CB zo goed mogelijk te ondersteunen in de uitoefening van hun (fiscale) vak.

In september 2008 ben ik als freelancer voor één dag in de week begonnen bij Marbel Advies. Vanaf september 2009 werk ik hier volledig.

Al bij mijn eerste werkgever heb ik gemerkt dat ik het een uitdaging vind om andere zakelijke dienstverleners te helpen en te ondersteunen op fiscaal gebied. Samen werken aan een goed product voor hun klant geeft mij voldoening.

Mijn interesses binnen het fiscale liggen met name bij de inkomstenbelasting, loonbelasting en oudedagsvoorzieningen. Maar als adviseur in het midden- en kleinbedrijf moet je ook op de hoogte zijn van de overige regels. Daarnaast heb ik mij de afgelopen jaren ook toegelegd op financiële planning. Ik ben hiervoor ook aangesloten bij de FFP en de VOFP.

In 2018 heb ik de NOVEX opleiding tot (levens-)executeur gevolgd en ben sindsdien betrokken bij de stichting VELEX. Vanuit onze praktijk merken wij dat er steeds meer mensen behoefte hebben aan een financiële vertrouwenspersoon om hun belangen te behartigen wanneer ze dit zelf niet meer kunnen. Als VELEX lid kan ik adviseren bij het opstellen van een levenstestament, als toezichthouder fungeren om de gevolmachtigde te controleren, of desgewenst zelf als gevolmachtigde optreden.

In mijn vrije tijd ben ik actief als penningmeester bij een stichting die het jeugdcarnaval organiseert in mijn woonplaats Vught en ben ik penningmeester bij de duikvereniging waar ik al vanaf mijn jeugd bij betrokken ben. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met tennis, fietsen en wandelen.