FPO020 Doe-het-zelf Financiële Planning deel 6: Wat te doen met je hypotheek?

picjumbo.com_HNCK8990De aankoop van een huis is voor velen de grootste financiële beslissing in je leven. En dan gaat het natuurlijk met name om de hypotheek die je daarbij nodig hebt.

De meeste hypotheken worden afgesloten voor 30 jaar, maar gemiddeld verhuist de Nederland eens in de zeven jaar. Dus er zijn veel meer momenten waarop je opnieuw beslissingen moet nemen over je hypotheek.

Maar ook als je langer dan zeven jaar in hetzelfde huis blijft wonen, is het verstandig om regelmatig eens naar je hypotheek te kijken. In de loop van de jaren kan je financiële situatie behoorlijk veranderen. En dat kan gevolgen hebben voor je hypotheek. Als bijvoorbeeld de waarde van de woning is gestegen, kan het best zijn dat de rente omlaag kan. Niet elke bank komt daar uit zichzelf mee.

Een veelgestelde vraag is ook of het verstandig is om extra af te lossen op je hypotheek. Of extra te storten op de bankspaarrekening of kapitaalverzekering die is gekoppeld aan de hypotheek.

Over al dit soort onderwerpen vertel ik je in deze aflevering van de Financiële Planning voor Ondernemers Podcast. Daarbij noem ik ook een aantal aanbieders die de mogelijkheid bieden om “execution-only” een hypotheek af te sluiten. De websites waar ik naar verwijs zijn:
– www.hypotiek.nl
– www.bijbouwe.nl

Ook via de websites van www.abnamro.nl en www.munthypotheken.nl kun je zonder verplicht advies een hypotheek afsluiten.

Als jij de verschillende stappen van de “Doe-het-zelf Financiële Planning” hebt doorlopen, dan heb je een goed inzicht in jouw financiële situatie en kun je ook voor je hypotheek best het een en ander zelf uitzoeken. Ik vind het wel verstandig om – voor je een definitieve handtekening zet – wel een adviseur te laten checken of deze hypotheek wel echt bij jou financiële situatie past. Wij zijn graag bereid om jou daarbij van dienst te zijn.

De podcast is GEEN specifiek advies over jouw situatie. Wij zijn dan ook niet aansprakelijk voor eventuele beslissingen die op basis van de podcast worden genomen.

Marbeladvies
Marbeladvies
FPO020 Doe-het-zelf Financiële Planning deel 6: Wat te doen met je hypotheek?
Loading
/