FPO018 Doe-het-zelf Financiële Planning deel 4: In vijf stappen van je schulden af

Het is misschien een cliché, maar controle over je financiën begint met zorgen voor meer inkomsten dan uitgaven.  Als je veel schulden hebt, waarvoor je rente en aflossing moet betalen, dan kan dit een belangrijk deel van je uitgaven zijn. Als je deze uitgaven wilt verminderen, dan zal je een gericht plan moeten hebben.

Verklaar de oorlog aan de schulden!

In dit vierde deel van de serie “Doe-het-zelf Financiële Planning” vertel ik je hoe je deze oorlog kunt winnen. Dankzij het ‘sneeuwbaleffect’ wordt het aflossen van schulden steeds effectiever.

Uit het onderzoek “Huishoudens in de rode cijfers 2015”, dat in opdracht van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid is gehouden, blijkt dat in Nederland 1,4 miljoen gezinnen te kampen heeft met risicovolle schulden, problematische schulden of zit in een schuldhulpverleningstraject. Als jij vindt dat je door je schulden echt in de problemen zit, dan raad ik je aan om contact op te nemen met jouw gemeente. Iedere gemeente heeft tegenwoordig een hulverleningstraject, waar je begeleiding kunt krijgen.

Het stappenplan in deze aflevering is bedoeld voor jou als je schulden hebt waarvan je de rente nog wel kunt betalen, maar die je graag aflost om meer lucht te krijgen in je budget. En om over een tijdje te kunnen zeggen dat je schuldenvrij bent!

Marbeladvies
Marbeladvies
FPO018 Doe-het-zelf Financiële Planning deel 4: In vijf stappen van je schulden af
Loading
/