FPO 004 Welke rechtsvorm past bij jouw bedrijf?

Eenmanszaak, vennootschap onder firma of BV. Wat is nou de juiste rechtsvorm voor jouw nieuwe ondernemersactiviteit? Of als je al een tijd bezig bent, zit je nog wel in de juiste rechtsvorm?

Martijn van Hulten bespreekt in deze aflevering van de Financiële Planning voor Ondernemers Podcasts de verschillende rechtsvormen die er zijn. Hij legt uit wat de verschillen zijn, juridisch en fiscaal.

De tip van de week ligt in het verlengde van dit onderwerp: laat je accountant eens bekijken of je huidige rechtsvorm nog wel bij je past. Misschien ben je wel in de BV gegaan omdat je grote winsten verwachtte, maar is dat door de crisis niet gelukt. Dan zou je ervoor kunnen kiezen om je onderneming in een eenmanszaak of VOF voort te zetten. Of andersom: je hebt gekozen voor een eenmanszaak, maar de risico’s zijn veel groter geworden of de winst is explosief gestegen. Dan ben je misschien beter af in een BV.

Hoe dan ook , het is verstandig om geregeld je rechtsvorm eens tegen het licht te houden. Dat kan je aardig wat geld besparen.

 

 

 

Let op: als je deze aflevering beluistert kan de wet- en regelgeving inmiddels zijn gewijzigd. Het is verstandig om deskundig advies in te winnen voordat je kiest voor een bepaalde rechtsvorm. Van Vugt & Van Hulten Belastingadviseurs is niet aansprakelijk voor eventuele nadelige gevolgen van keuzes die op basis van deze podcast worden genomen.

 

Marbeladvies
Marbeladvies
FPO 004 Welke rechtsvorm past bij jouw bedrijf?
Loading
/